fbpx
Новини світу

Євросоюз відвертається від Вірменії

Після того як влада Вірменії заявила про своє бажання приєднатися до Митного союзу, Євросоюз призупинив на території республіки дію своєї програми Twinning. Про призупинення програми Єврокомісія вже офіційно повідомила вірменському уряду, офіційний Єреван поки ніяк не прокоментував ситуацію.

Програми Twinning діяли у Вірменії з 2009 року. Їх мета – реформувати державні структури і законодавство з метою наближення до європейських стандартів. Зокрема, навесні поточного року у Вірменії була завершена програма з поліпшення роботи Держкомісії з захисту економічної конкуренції. Гроші на програми Twinning виділяв Євросоюз, черговий транш мав скласти 1 000 000 євро, але тепер Вірменія цих грошей не отримає, у всякому разі, поки не перегляне свої погляди на приєднання до Митного союзу.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Нагадаємо, про намір вступити в МС президент Вірменії Серж Саргсян заявив на початку цього тижня, перебуваючи з візитом у Москві. ЄС висловив розчарування у зв’язку з таким рішенням і заявив, що це закриває для Вірменії можливість укласти Угоду з ЄС про вільну торгівлю.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Вірменія відвертається від ЄС (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: