fbpx
Право

Тимошенко відмовили у перегляді «газової справи»

Вищий спеціалізований суд України з розгляду кримінальних і цивільних справ відмовився передавати до Верховного суду України скаргу засудженого екс -прем’єра Юлії Тимошенко у «газовій справі». У скарзі захист Тимошенко вимагав з урахуванням рішення ЄСПЛ скасувати вирок своєї підзахисної і відпустити її на волю.

Відповідне рішення Вищий спецсуд України ухвалив у п’ятницю, 6 вересня.

Колегія суддів встановила, що перегляд справи Юлії Тимошенко в Європейському суді з прав людини «здійснювався лише в рамках перевірки законності обрання запобіжного заходу/арешту в ході судового розгляду справи, а не законності вироку суду».

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

У повідомленні Вищого спеціалізованого суду повідомляється, що питання справедливості кримінального переслідування Юлії Тимошенко не було предметом розгляду ЄСПЛ.

Представники суду заявили також, що наданий Юлією Тимошенко переклад російською мовою постанови ЄСПЛ від 30.04.2013 у справі «Тимошенко проти України» не відповідав автентичному перекладу. На думку юристів, це стосувалося обставин, які мають серйозне значення для правильного вирішення питання про допуск цієї справи до провадження.

«Зміст рішення ЄСПЛ викладений некоректно» , – підкреслили у Вищому спецсуді.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Крім того, у Вищому спеціалізованому суді розповіли, що автентичний переклад вищевказаного рішення ЄСПЛ у справі Юлії Тимошенко вони отримали у відповідь на запит від міністерства юстиції України.

Саме на підставі автентичного перекладу рішення ЄСПЛ колегією суддів було встановлено, що всупереч твердженням Юлії Тимошенко всі встановлені Євросудом порушення деяких положень Конвенції про захист прав і свобод людини пов’язані з питаннями арешту та утримання під вартою, а не з рішенням кримінальної справи.

За матеріалами: Інтерфакс – Україна  

Читайте також: