fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Щодо Валентина Наливайченка відкрили кримінальне провадження про розголошення держтаємниці – Ренат Кузьмін

  Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури здійснює кримінальне провадження щодо екс -глави Служби безпеки України Валентина Наливайченка з розголошення ним державної таємниці, заявив в інтерв’ю газеті "Сегодня" перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

"За заявою народних депутатів зареєстровано кримінальне провадження про розголошення держтаємниці колишнім головою СБУ Наливайченком. Поки йдеться про розголошення секретних відомостей і передачу конфіденційних даних, що є власністю держави", – повідомив Р. Кузьмін.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

За його словами, зокрема, перевіряється інформація, надана народними депутатами, про те, що В. Наливайченко виділив співробітникам Центрального розвідувального управління кабінет в будівлі СБУ і дав їм можливість ознайомитися з секретними документами.

"При цьому жоден з іноземних фахівців допуску для такої роботи офіційно не отримував", – підкреслив перший заступник генпрокурора.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Р. Кузьмін розповів, що зараз йде збір даних, допитуються інші співробітники СБУ, проводяться експертизи.

В. Наливайченко – народний депутат України VII скликання, член депутатської фракції Політичної партії "УДАР". З грудня 2006 року, до березня 2010 року очолював Службу безпеки України.

Джерело: Інтерфакс – Україна  

Читайте також: