У Грузії мають намір розслідувати факт встановлення пам’ятника Сталіну в Телаві

Нещодавно ми повідомляли про те, що в грузинському місті Телаві був урочисто відкритий пам’ятник Йосипу Сталіну. Цей пам’ятник було встановлено за ініціативою громадської організації «Сталін», а також, як повідомляли ЗМІ, за підтримки Спілки ветеранів Грузії.

А сьогодні в грузинських засобах масової інформації пишуть про те, що розглядається питання про демонтаж пам’ятника, а за фактом його відкриття було розпочато адміністративне діловодство. Повідомляється, що з розпорядженням демонтувати встановлений в Телаві пам’ятник Сталіну виступила місцева адміністрація. З посиланням на інформаційний центр Кахеті, наводяться слова голови юридичного відділу муніципалітету Телаві Левана Бердзенішвілі, який заявив, що лідеру організації «Сталін» вже повідомили про необхідність демонтажу пам’ятника Сталіну протягом п’яти днів.

У заяві Левана Бердзенішвілі, яка сьогодні наводиться в грузинських ЗМІ, сказано наступне: «З приводу встановлення пам’ятника розпочато адміністративне діловодство. Виходячи з того, що пам’ятник був встановлений незаконно, було прийнято рішення, щоб він був демонтований протягом п’яти днів тими ж людьми, хто встановив його».

Related Post

У ЗМІ з’явилося і заява лідера організації «Сталін» , що повідомив, що розпорядження муніципалітету він виконувати не збирається.

За матеріалами: apsny.ge

Leave a Comment