fbpx
Політика

Удар по Сирії. 11 з 20 країн “великої двадцятки” виступають за жорстку реакцію по Сирії – Білий дім

 В офіційній заяві Білого дому зазначено, що 11 з 20 країн «великої двадцятки» виступили за жорстку міжнародну реакцію щодо Сирії. Представники 11 держав засудили застосування хімічної зброї під Дамаском, яке відбулося 21 серпня.

 «Всі докази ясно вказують на той факт, що відповідальність за хімічну атаку повинна понести сирійська влада», – йдеться в заяві Білого дому. Як повідомляють у Білому домі, заяву підписали лідери та представники Австралії, Франції, Канади, Японії, Італії, Південної Кореї, Іспанії, Саудівської Аравії, Великобританії, Туреччини та Сполучених Штатів.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Також наголошується, що дана заява ніяк не закликає до застосування військових дій проти арабської держави. «Ми хочемо закликати до жорстокої міжнародної реакції у відповідь на грубе порушення світових правил і совісті, яка не залишила б ні найменших сумнівів у тому, що такого роду дії ніколи більше не повторяться. Ті, хто причетний до даного злочину, повинні бути покарані», – йдеться в заяві.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Нагадаємо, що президент РФ Володимир Путін повідомив про те, що російська сторона надасть допомогу Сирії в разі військового конфлікту .

 За матеріалами: rbc.ru

Читайте також: