fbpx
Політика

Наталія Королевська відзвітувала про літній відпочинок дітей

 Держава забезпечила відпочинком та оздоровленням протягом цього літа більше 3,227 млн дітей, повідомила міністр соціальної політики України Наталія Королевська.

 "Протягом літньої кампанії оздоровленням та відпочинком вже охоплено понад 3, 227 млн дітей, що на 384 тис. дітей більше, ніж за цей період 2012 року", – сказала Н.Королевська у п’ятницю в Києві, виступаючи на засіданні міжвідомчого оперативного штабу координації відпочинку дітей в 2013 році.

 Міністр нагадала, що в поточному році на 294 одиниці збільшилася кількість закладів відпочинку та оздоровлення – функціонувало 18,267 тис. закладів.

 За її словами, міністерство має намір до 1 грудня підготувати план відпочинку дітей на 2014 рік.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

 "Сьогодні є потреба значно удосконалити якість харчування дітей під час відпочинку. Ми розраховуємо, що уряд в найкоротші терміни затвердить нові норми харчування. Крім цього, пріоритетне завдання для влади – знайти ресурси для приведення закладів оздоровлення та відпочинку дітей у належний стан", – додала Н. Королевська.

 У той же час, за даними Генпрокуратури України (перевірки в міністерствах соціальної політики, освіти і науки, охорони здоров’я України), забезпечено оздоровлення менш ніж 50 % дітей шкільного віку. Крім того, порушувалися права на оздоровлення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, інвалідів, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи. Виявлено факти незаконного використання бюджетних коштів, виділених на розвиток дитячих таборів. Також допускалося незаконне відчуження земельних ділянок оздоровчих закладів.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 Прокуратура особливо відзначила, що цього року під час оздоровлення травмовано 14 дітей та 3 дитини загинули.

 За результатами перевірки додержання прав дітей на відпочинок та оздоровлення прокурорами розпочато 40 кримінальних слідств, внесені 1011 подання, до відповідальності на даний час притягнутий 291 службовець, з яких 67 – контролюючих органів. Заявлено 17 позовів, поновлено права понад 300 тисяч дітей, відшкодовано 1,3 млн грн, попереджено відчуження 25 га земельних ділянок дитячих закладів.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: