fbpx
Новини світу

Співробітники ООН не планують покидати Сирію – Пан Гі Мун

  Співробітники ООН не планують покидати Сирію, незважаючи на небезпечну ситуацію в країні.

"Незважаючи на небезпеку щодо свого штату в Сирії, ООН і її партнери мають намір залишатися в країні і продовжувати свою роботу. Штат ООН в Сирії налічує 4500 осіб", – сказав генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, виступаючи в п’ятницю в Санкт -Петербурзі "на полях" саміту G20 з питання про гуманітарну ситуацію в Сирії.

За його словами, мільйонам людей щомісяця надається допомога з боку ООН в міру необхідності і потреби незалежно від того, де вони знаходяться: на територіях, підконтрольних уряду, або на територіях, які контролює опозиція.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

За його словами, на цьому тижні в Сирію попрямувала координатор генсека ООН з гуманітарних питань Валері Амос.

Пан Гі Мун зазначив, що необхідно в даних умовах збільшити витрати Всесвітньої продовольчої програми на Сирію, інакше вже у жовтні в країні буде спостерігатися нестача їжі. Крім того, продовольство потрібне біженцям.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

"Ми також повинні допомогти сусідам Сирії (Лівану та Йорданії -ІФ), в яких все більше зупиняється сирійських біженців", – сказав Пан Гі Мун, звертаючись до лідерів G20.

"Я звертаюся до вас і до донорів збільшити свій внесок у діяльність ООН і знайти нові та креативні шляхи, щоб забезпечити подальшу підтримку нинішнього бюджету з гуманітарних потреб", – сказав він.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: