fbpx
Новини світу

Олександр Лукашенко: «Їдеш за межі країни за барахлом – заплати мито»

 Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час відвідування заводу «Мотовело» зробив відразу кілька цікавих і заслуговують уваги заяв, які стосуються поїздок громадян Білорусі за кордон.

 На думку президента Білорусі, можна було б ввести спеціальне мито, яке платитимуть виїжджаючі за покупками в інші країни громадяни, а розмір такого мита міг би скласти 100 доларів. «Це буде так: ми тебе на кордоні обслуговуємо, плати 100 доларів з носа і їдь за кордон», – наводять сьогодні ЗМІ слова Олександра Лукашенка.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Голова держави, коментуючи висловлювання людей про те, що Білорусь, мовляв, бідна країна, підкреслив наступне: « … а до трьох мільярдів доларів вивозять за кордон до Євросоюзу і ввозять барахло, яке ми теж випускаємо». «Так-от, я давно доручив, аж до того, що їдеш за межі країни за цим барахлом – заплати мито», – резюмує Олександр Лукашенко.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 Крім того, білоруський лідер звернув увагу на те, що в країні навіщось створюються умови для ввезення в Білорусь імпорту. «Чому ми створюємо умови для ввезення в країну імпорту, і ще на пільгових умовах? У нас свої холодильники. Навіщо нам пільгові умови створювати для їх ввезення з-за кордону?», – задає питання голова  держави.

 За матеріалами: Кorrespondent.net

Читайте також: