fbpx
Політика

Глави зовнішньополітичних відомств Росії та США обговорили ситуацію в Сирії

Офіційний представник держдепартаменту Джен Псакі повідомила, що між держсекретарем США Джоном Керрі і главою МЗС Росії Сергієм Лавровим відбулася телефонна розмова за ініціативою американської сторони. Псакі пояснила, що сторони обговорили ситуацію в Сирії по телефону.

"Вони говорили прямо перед початком брифінгу", – сказала вона.

У розмові з Керрі Сергій Лавров наполягав на тому, що висновки експертів щодо всіх випадків можливого застосування хімічної зброї в Сирії необхідно винести на розгляд РБ ООН для подальших рішень.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

"Це означає, що експертні висновкищодо всіх випадків можливого застосування хімічної зброї в Сирії в обов’язковому порядку повинні бути винесені на розгляд Ради Безпеки ООН для подальшого прийняття рішень. Застосування сили в обхід даного механізму ми відкидаємо", – йдеться в повідомленні, яке розміщене на сайті російського зовнішньополітичного відомства.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Розслідування, яке ведеться експертами ООН з хімічної зброї триває, результати його поки невідомі, тим часом, західні країни, включаючи США і Великобританію, використовуючи непідтверджену інформацію, звинувачують сирійський уряд у використанні хімічної зброї і відкрито говорять про можливе військове втручання в сирійський конфлікт в обхід ООН.

Глави зовнішньополітичних відомств Росії та США обговорили ситуацію в Сирії (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: