fbpx
Політика

Володимиру Жириновському пропонують заборонити в’їзд в Україну

 Відомому російському політику, лідеру ЛДПР Володимиру Жириновському пропонують заборонити в’їзд до України. З такою пропозицією виступив  в українському парламенті Володимир Яворівський, який представляє "Батьківщину". У ЗМІ пишуть про те, що нардеп звернувся з відповідним запитом до голови українського зовнішньополітичного відомства.

 Володимир Яворівський просить міністра закордонних справ України, а також голову Служби безпеки України, розглянути питання заборони на в’їзд до України Володимира Жириновського, який в даний час є ще й заступником голови Державної Думи Російської Федерації. На думку Володимира Яворівського, Жириновський «публічно зазіхає на територіальну цілісність України і її суверенітет».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Така думка представника «Батьківщини» стала реакцією на недавню заяву Володимира Жириновського: «Донбас – це Росія, Крим-це Росія. Петро I дарує вподобаному воєводі поруч з Харковом місто… Що ти робиш! Харків – російське місто! Потім Сталін Донбас віддає! Хлопці, беріть! Що йому, грузину, шкода руські землі? Потім Хрущов – нате Крим! Що це таке? Що це за політика?». Володимир Жириновський також висловив свою стурбованість тим, що у вищих навчальних закладах України викладають українською мовою. За словами лідера ЛДПР, «і зараз мільйони росіян повинні вчити дітей українською мовою, всі вузи переходять на українську мову… Скрізь звужується сфера російської мови! За що? ! За що російський народ повинен позбавляти себе мови? Рідної культури? Все зробили комуністи» .

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Нагадаємо, що раніше персоною нон грата Володимира Жириновського оголосив парламент Киргизії. У Киргизії вважали образливими заяви російського політика щодо питання списання Киргизії боргу перед Російською Федерацією.

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: