fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Безпілотники США здійснили атаку на притулки пакистанських бойовиків

 Притулок бойовиків, який розташований в районі північно-західного кордону Пакистану, піддався атаці двох безпілотних літаків ВПС США. Як повідомляють інформаційні агентства, посилаючись на пакистанську розвідку, в результаті повітряної атаки загинуло 6 людей. Ракетний удар був проведений по табору бойовиків недалеко від міста Гулам-Хан в Північному Вазірістані пізно вночі.

Як повідомляють представники пакистанської влади, в даний момент так і не вдалося встановити особи та національності загиблих під час атаки. Також стало відомо, що в регіоні, куди була проведена атака, розташовується база терористів, до якої входили пакистанські, афганські та іноземні найманці, які мають відношення до «Аль- Каїди».

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Відзначимо, що Вазірістан є оплотом руху угруповання «Талібан» з 2001 року. А в лютому 2006 року тут була проголошена сепаратистська Ісламська республіка Вазірістан, яку так і не визнала жодна зі світових країн.

Американська армія прийняла рішення використовувати безпілотні літаки для боротьби з терористами, оскільки в 2011 році Пакистан відмовив США у проведенні наземної військової операції.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

За матеріалами: rbc.ru

Читайте також: