fbpx
Література

Євгену Євтушенку вручили премію “Книга року”

 Гран-прі премії «Книга року-2013» вручена Євгену Євтушенко за перший том п’ятитомника «Поет в Росії – більше, ніж поет. Десять століть російської поезії». Премія в номінації «Проза року» отримав роман Олександра Архангельського «Музей Революції».

 Урочиста церемонія вручення премій «Книга року» відбулася напередодні, в день відкриття Московської міжнародної книжкової виставки-ярмарку. У 2013 році на конкурс «Книга року» було подано близько 700 заявок з 127 російських видавництв. Цього року премію вручали в 13-й раз, призів удостоїлися десять творів.

 Організатори премії «Книга року» – Федеральне агентство з друку і масових комунікацій і Генеральна дирекція Московської міжнародної книжкової виставки-ярмарку.

 Книжкова виставка проводиться в Москві 26-й раз. Незмінне місце проведення ярмарку – Всеросійський виставковий центр. Цього року на виставці з’явилися нові учасники – книговидавці з Угорщини. На національному стенді цієї країни вони продемонструють досягнення національної літератури і кращі зразки поліграфічного мистецтва.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: