fbpx
Політика

Через скандал зі шпигунством президент Бразилії скасувала свій візит до США

 Бразильські засоби масової інформації, у розпорядженні яких з’явилися документи колишнього співробітника ЦРУ Едварда Сноудена, на тижні повідомили, що спецслужби США проводили стеження за телефонними повідомленнями і листуванням президентів Мексики і Бразилії. У зв’язку з появою даної інформації, візит президента Бразилії Ділми Руссефа в США скасовується.

 Також стало відомо, що бразильська сторона збирається обговорити питання про шпигунство з боку Сполучених Штатів Америки в ООН. Відзначимо, що в липні бразильським виданням O Globo була опублікована стаття, в якій використовувалися дані, передані бразильським журналістам Едвардом Сноуденом. У публікації повідомлялося, що АНБ проводило прослушку всіх телефонних переговорів громадян Бразилії. Тоді міністр комунікацій країни Пауло Бернардо так і не почув з боку Вашингтона ніяких виразних роз’яснень щодо даної ситуації.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Відзначається, що президент Бразилії Ділма Руссеф буде налаштована проти візиту в США доти, поки від американської сторони не будуть офіційні вибачення.

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: