Харукі Муракамі – найімовірніший володар Нобелівської премії з літератури

 З найбільшою часткою ймовірності головним претендентом на Нобелівську премію з літератури в 2013 році стане японський письменник Харукі Муракамі, вважають британські букмекери. За даними компанії Ladbrokes, ставки на успіх японця приймаються у співвідношенні 3 до 1.

 У числі інших фаворитів – Джойс Керол Оутс (США , 6 до 1), Петер Надаші (Угорщина, 7 до 1), Ко Ун (КНДР, 10 до 1) Еліс Мунро (Канада, 12 до 1). Шанси російського поета Євгена Євтушенка оцінюються не вище, ніж 100 до 1.

 Харукі Муракамі торік також був лідером букмекерських контор. Незадовго до оголошення імені лауреата на Муракамі робили ставки з коефіцієнтом 2 до 1. Але прогнози любителів літератури не виправдалися – Нобелівську премію віддали китайському письменникові Мо Яню.

Related Post

 У цьому році 64 -річний Муракамі номінувався на Дублінську літературну премію, але і тут його спіткала невдача – лауреатом став ірландець Кевін Баррі.

 У багажі Харукі Муракамі – автора таких книг, як «Полювання на овець», «Денс, денс, денс», «Норвезький ліс» і багатьох інших всесвітньо відомих творів – премія Франца Кафки, Єрусалимська премія та інші літературні нагороди.

 За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment