fbpx
Література

Харукі Муракамі – найімовірніший володар Нобелівської премії з літератури

 З найбільшою часткою ймовірності головним претендентом на Нобелівську премію з літератури в 2013 році стане японський письменник Харукі Муракамі, вважають британські букмекери. За даними компанії Ladbrokes, ставки на успіх японця приймаються у співвідношенні 3 до 1.

 У числі інших фаворитів – Джойс Керол Оутс (США , 6 до 1), Петер Надаші (Угорщина, 7 до 1), Ко Ун (КНДР, 10 до 1) Еліс Мунро (Канада, 12 до 1). Шанси російського поета Євгена Євтушенка оцінюються не вище, ніж 100 до 1.

Читайте також:  210 років від народження Тараса Шевченка: цікаві факти про Пророка

 Харукі Муракамі торік також був лідером букмекерських контор. Незадовго до оголошення імені лауреата на Муракамі робили ставки з коефіцієнтом 2 до 1. Але прогнози любителів літератури не виправдалися – Нобелівську премію віддали китайському письменникові Мо Яню.

 У цьому році 64 -річний Муракамі номінувався на Дублінську літературну премію, але і тут його спіткала невдача – лауреатом став ірландець Кевін Баррі.

Читайте також:  210 років від народження Тараса Шевченка: цікаві факти про Пророка

 У багажі Харукі Муракамі – автора таких книг, як «Полювання на овець», «Денс, денс, денс», «Норвезький ліс» і багатьох інших всесвітньо відомих творів – премія Франца Кафки, Єрусалимська премія та інші літературні нагороди.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: