fbpx
Спорт

Формула-1. Гран-прі Росії включений в попередній календар на 2014 рік

 Чи отримає Росія право на проведення одного з найпрестижніших видів змагань в автомобільних гонках «Формула – 1»? Цілком можливо, що вже в наступному, 2014 році, в Сочі може пройти гран – прі Росії. Якщо все вийде, то цей етап «Формули -1» відбудеться 19 жовтня.

 Сьогодні ЗМІ, з посиланням на РІА Новини, повідомляють про те, що в поширеному проекті календаря гонок можна побачити гран – прі Росії. Сам календар змагань «Формула -1» на наступний рік має бути затверджений в кінці вересня, під час засідання Міжнародної автомобільної федерації (FIA). Це засідання відбудеться у Хорватії.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Відзначається, що в попередньому календарі немає гран -прі Нью – Джерсі, зате з’явилося гран-прі Австрії. Нагадаємо, що в Австрії востаннє етап гонок «Формули -1» проводився у далекому вже 2003 році.

 Передбачається, що перший старт перегонів «Формула -1» пройде в Австралії 16 березня. Останнім стартом в цьому виді автомобільних змагань стане гран-прі Бразилії, запланований на 30 листопада.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 Змагання «Формула -1» є одними з найпопулярніших спортивних подій у світі.

 Чемпіонат світу в цьому виді автомобільних гонок проводиться щорічно. За результатами на кожному окремому етапі (гран -прі) визначається гонщик-переможець, а найкраща команда отримує так званий «Кубок конструкторів».

 За матеріалами: eurosport.ru

Читайте також: