Україна перешкоджає міжнародній торгівлі – ЄС

 Європейський союз звинуватив відразу кілька країн у створенні перешкод міжнародній торгівлі. Серед них, окрім Росії та Білорусі, виявилася і Україна, яка, нагадаємо, в листопаді розраховує підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Як наголошується, критика з боку Європи в основному стосується підвищення ввізних мит у зазначених вище країнах. Критика на адресу України викладена в щорічній доповіді Європейської комісії, яка присвячена торговим бар’єрам. У документі йдеться про те, що за останні роки у всьому світі спостерігалося зростання ввізних мит, проте найбільше їх підняли росіяни, українці, а також бразильці і аргентинці.

Особливу увагу в Європі приділили прийнятому українським парламентом закону про утилізаційний збір на автомобілі іноземних виробників. У Євросоюзі відзначили, що впровадження даного механізму може сильно позначитися на двосторонніх відносинах України і, природно, не кращим чином. Також в Єврокомісії стурбовані прагненням української влади фінансово стимулювати покупців вітчизняних автомобілів, що, на думку Європи, суперечить міжнародним торговим нормам.

Related Post

Втім, це далеко не всі заходи, що вживаються українським керівництвом, які турбують Європу. При цьому в Єврокомісії відзначили, що на даний момент вони не спостерігають з боку України готовності реагувати на стурбованість Європейського союзу , який вважає всі ці заходи несумісними із зобов’язаннями, взятими Києвом перед СОТ.

За матеріалами: РБК – Україна

Leave a Comment