Будапешт йде під воду: Дунай вийшов з берегів у столиці Угорщини (ФОТО, ВІДЕО)

1200 км під загрозою затоплення. Вода наразі дісталась центральних кварталів Будапешта, навіть до парламента. З цього району вивозять транспортні засоби та просять людей не відвідувати центр.

Рівень води в Естергомі становив 570 сантиметрів о 10 ранку у вівторок, і очікується, що він досягне максимуму в 580 сантиметрів у середу.

У Будапешті станом на 10 ранку у вівторок рівень води становив 636 сантиметрів, а пік приблизно 680 сантиметрів очікується вранці четверга. Висоту набережної (645 сантиметрів) річка досягне вдень у вівторок. У зв’язку з підняттям рівня води розпочато вивезення транспортних засобів, залишених на закритих нижніх набережних Буди і Пешта, які, як очікується, будуть затоплені в кількох місцях, повідомляє мерія.

Related Post

Увечері 24 грудня рівень води в річці Раба досяг 365 сантиметрів. У Дьйорі (Західна Угорщина) рівень води наразі становить 552 сантиметри вище першого ступеня, і подальшого значного підвищення не очікується. На вимогу поліції пожежникам довелося підняти чотири автомобілі із затопленої автостоянки.

Leave a Comment