fbpx
Новини світу

Україна перешкоджає міжнародній торгівлі – ЄС

 Європейський союз звинуватив відразу кілька країн у створенні перешкод міжнародній торгівлі. Серед них, окрім Росії та Білорусі, виявилася і Україна, яка, нагадаємо, в листопаді розраховує підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Як наголошується, критика з боку Європи в основному стосується підвищення ввізних мит у зазначених вище країнах. Критика на адресу України викладена в щорічній доповіді Європейської комісії, яка присвячена торговим бар’єрам. У документі йдеться про те, що за останні роки у всьому світі спостерігалося зростання ввізних мит, проте найбільше їх підняли росіяни, українці, а також бразильці і аргентинці.

Читайте також:  Дунай вийшов з берегів і затоплює Будапешт (ВІДЕО)

Особливу увагу в Європі приділили прийнятому українським парламентом закону про утилізаційний збір на автомобілі іноземних виробників. У Євросоюзі відзначили, що впровадження даного механізму може сильно позначитися на двосторонніх відносинах України і, природно, не кращим чином. Також в Єврокомісії стурбовані прагненням української влади фінансово стимулювати покупців вітчизняних автомобілів, що, на думку Європи, суперечить міжнародним торговим нормам.

Читайте також:  Важливе повідомлення від Міхаловецької митниці Словаччини

Втім, це далеко не всі заходи, що вживаються українським керівництвом, які турбують Європу. При цьому в Єврокомісії відзначили, що на даний момент вони не спостерігають з боку України готовності реагувати на стурбованість Європейського союзу , який вважає всі ці заходи несумісними із зобов’язаннями, взятими Києвом перед СОТ.

За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: