fbpx
Економіка

Україна на третину знизила темпи закачування газу в сховища в 2013 році

У підземних сховищах природного газу (ПСГ) на території України (станом на 31.08.2013) перебувало близько 12,05 мільярди кубометрів блакитного палива.

Про це свідчить наявна у видання ZN.UA інформація, яка була отримана від джерела в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

У 2012 році повідомлялося, що станом на кінець серпня минулого року в ПСГ знаходилося приблизно 16,7 мільярди кубометрів газу, що майже на третину більше за показники 2013 року.

Варто відзначити, що з початку сезону «закачування газу» станом на 31 серпня цього року в українські сховища закачано близько 6,4 мільярди кубометрів палива. Повідомляється, що темпи закачування в порівнянні з 2012 роком знизилися на 34,7 % – торік за аналогічний період було розміщено 9,8 мільярди кубометрів газу.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

У даний момент з всього що знаходиться в ПСГ обсягу газу 5,3 млрд кубометрів газу належить компанії «Нафтогаз України», 600 мільйонів кубометрів – імпортоване з Європи блакитне паливо (133,4 мільйонів кубометрів розміщено у серпні), 300 мільйонів кубометрів – «Чорноморнафтогазу», 100 мільйонів кубометрів – компанії Ostchem (Дмитро Фірташ). Додамо, що ще 200 мільйонів кубометрів газу належить іншим підприємствам.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Нагадаємо, що відбір природного газу з початку сезону до 31 серпня 2013 року склав 14,3 мільярди кубометрів, збільшившись у порівнянні з торішніми показниками на 4,4 %. Відбір блакитного палива з початку 2013 року, склав близько 9,3 мільярди кубометрів, що на 4,1 % менше, ніж за 8 місяців минулого року.

Раніше повідомлялося, що Україна і Росія зуміли частково вирішити питання про необхідність закачування додаткових обсягів палива в українські ПСГ. Цього вимагає «Газпром» для забезпечення стабільного транзиту газу до Європи в зимовий період.

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: