fbpx
Право

Рада Європи може довести факт побиття Тимошенко

 У Комітеті з питань запобігання катуванням Ради Європи сьогодні, 5 вересня, було оприлюднено звіт, в якому вказувалися факти перевірки побиття Юлії Тимошенко. Згідно з наданими даними, ув’язнена активно чинила опір своєму транспортуванню в ЦКБ «Укрзалізниці».

 «Значна кількість опитаних ув’язнених донині пам’ятає крики Тимошенко, в момент, коли її збиралися перевезти з колонії. Тоді ж Юлія Тимошенко і заявила про те, що персонал колонії побив її», – повідомляється у звіті.

 Експерти Комісії також дійшли висновку, що можливих свідків події могли залякати, змушуючи забрати свої свідчення, які допомогли б у вирішенні даного питання. Зазначимо, що після проведення Прокуратурою розслідування, в ході якого були опитані більше 80 людей, факт побиття екс – прем’єра так і не підтвердився.

 У ході торішніх перевірок даного комітету Качанівська колонія була визнана найблагополучнішою з тих, які вдалося відвідати. Тоді представники комісії побували в чотирьох колоніях Харківської, Вінницької та Дніпропетровській областях.

 За матеріалами: aif.ua

Читайте також: