fbpx
Без категорії

Олену Ісинбаєву можуть позбавити звання посла юнацьких Олімпійських ігор

За словами президента Міжнародного олімпійського комітету Жака Рогге, найближчим часом МОК розгляне питання про можливе позбавлення російської легкоатлетки Олени Ісінбаєвої звання посла юнацьких Олімпійських ігор, якого вона була удостоєна в травні поточного року. Про те, коли відбудеться засідання з цього питання, Рогге не повідомив.

Питання про позбавлення Ісінбаєвої почесного звання постало після того , як під час проведення чемпіонату світу з легкої атлетики в Москві російська спортсменка виступила на захист закону про заборону гей-пропаганди серед неповнолітніх. Олена Ісінбаєва заявила, що, «якщо в Росії дозволять демонстрації геїв на вулицях, люди будуть боятися за свою країну». За словами спортсменки, «громадяни Росії вважають себе нормальними, стандартними» людьми».

Пізніше легкоатлетка , коментуючи свої висловлювання, заявила, що її слова могли бути невірно витлумачені, так як англійська не є її рідною мовою, і вона могла допустити якісь неточності. Олена Ісінбаєва підкреслила, що особисто вона «виступає проти будь-якої дискримінації щодо геїв».

Ісінбаєва про "антигейский закон" (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: