fbpx
Новини світу

Дмитро Пєсков заявив про необхідність нового перезавантаження відносин США і Росії

 Прес -секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що відносинам США і Росії буде необхідне ще одне «перезавантаження». Про це у четвер, 5 вересня, повідомляють ЗМІ.

 Прес -секретар голови держави визнав, що на сьогодні американо-російські відносини переживають не найкращі часи, і підкреслив, що дане положення справ не відповідає очікуванням від заявленого за президентства Дмитра Медведєва «перезавантаження» двосторонніх відносин Росії і США . «Безсумнівно, нам буде необхідне якесь нове перезавантаження для того, щоб перейти на новий етап взаємовідносин», – зазначив Дмитро Пєсков.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Згідно з твердженнями прес -секретаря Кремля, Російська Федерація зацікавлена ​​в хороших відносинах зі Сполученими Штатами за умови, що взаємини будуть грунтуватися на взаємовигідній основі. Дмитро Пєсков також уточнив, що в інтереси Кремля входить як економічна співпраця, так і спільна робота з США щодо підтримки стабільності на планеті.

 Дмитро Пєсков додав, що Володимир Путін буде радий бачити Барака Обаму на саміті країн «Великої двадцятки», який відкривається 5 вересня 2013 в Санкт-Петербурзі. Прес-секретар президента Росії пояснив, що окрема зустріч між головами держав у рамках саміту не була передбачена, але вони, ймовірно, зможуть поспілкуватися в кулуарах.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

 Нинішній поганий стан відносин між Москвою і Вашингтоном пов’язаний передусім з конфліктом у Сирії. Американський уряд в даний момент розглядає можливість військового втручання в сирійський конфлікт, який триває вже більше 2 років. Необхідність даних заходів влада США пояснює бажанням не допустити подальшого застосування хімічної зброї в Сирії, яке, за їх інформацією, вже було використано урядовими військами.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: