Верховна Рада направила до Конституційного суду один з євроінтеграційних законопроектів

Верховна Рада прийняла рішення направити до Конституційного суду України законопроект № 2522а, ініційований президентом України Віктором Януковичем, «Про внесення змін до Конституції України щодо посилення гарантій незалежних суддів». За відповідне рішення проголосували 377 народних обранців. До слова, цей проект закону є необхідним для підписання угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Документом передбачається удосконалення судової системи України. Зокрема, передбачається, що суддю суду загальної юрисдикції буде призначати безстроково президент України. При цьому рішення глави держави про призначення або звільнення з посади суддів буде прийматися виключно на підставі та згідно з поданням Вищої ради юстиції. У той же час визначення мережі судів, їх утворення, реорганізація та ліквідація здійснюється шляхом прийняття закону.

Related Post

Змінюється і порядок припинення повноважень судді Конституційного Суду України у зв’язку із закінченням строку, на який він призначався. Граничний термін перебування на посаді судді пропонується підвищити до 70 років.

За матеріалами: rada.gov.ua

Leave a Comment