fbpx
Кінотеатри

Білл Кондон екранізує книгу “Бджоли містера Холмса”

 Білл Кондон приступив до екранізації книги Мітча Калліна «Бджоли містера Холмса». Головну роль у фільмі з однойменною назвою виконає Іен Маккеллен.

 Роман Калліна побачив світ у 2005 році. У книзі розповідається про Шерлока Холмса, який настільки старий, що поступово втрачає пам’ять і вже не може пересуватися без тростини. Постарілий сищик вважає обов’язком честі розслідувати справу, яку він не довів до кінця багато років тому.

 Маккеллен раніше вже працював з Кондоном – в 1998 році він зіграв у його драмі «Боги і монстри» і навіть був номінований за цю роль на отримання «Оскара». Однак журі Американської кіноакадемії присудило премію іншому авторові, а «Боги і монстри» отримали приз за кращий адаптований сценарій.

 Останньою на сьогодні режисерською роботою Білла Кондона є картина «П’ята влада» про засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа. Сьогодні цю стрічку покажуть на відкритті міжнародного кінофестивалю в Торонто. На широкі екрани «П’ята влада» вийде в наступному місяці.

 Іена Маккеллена найближчим часом глядачі зможуть побачити у другій частині трилогії Пітера Джексона «Хоббіт» і у фільмі Брайана Сінгера «Люди Ікс: Дні минулого майбутнього».

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: