fbpx
Економіка

У Комсомольську-на-Амурі оголошено екстрене попередження про різкий підйом води

У Комсомольську-на- Амурі в зв’язку з тим, що відбувається різкий підйом води, і рівень річки Амур в районі міста перевищив вісім метрів, оголошено екстрене попередження. Тим не менш, фахівці прогнозують, що пік паводку очікується не раніше, ніж через тиждень – у період з 11 до 15 вересня рівень води може впритул наблизитися до позначки 10 метрів.

А в Хабаровську підйом Амура прогнозують вже через три дні, передбачається, що він досягне майже 8,5 метрів. У зоні затоплення опинилися більшість вулиць, розташованих уздовж берега і вода з прибережних районів просувається все далі вглиб міста.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Стримати потоки води поки вдається за допомогою насипних дамб. Багатьма прибережним районам міста пересування можливе тільки на "КамАЗах", які возять пісок для будівництва дамб. Історичний максимум рівня Амура перевищено вже на 200 сантиметрів і вода піднімається все вище.

Така ж складна обстановка і в Комсомольську-на -Амурі, де приступили до евакуації громадян. Залишаються, рятуючись від води на горищах, лише ті, хто не встиг вивезти своє майно. У зоні лиха можуть опинитися 50 тисяч людей і сотні тварин, яких також доводиться евакуювати.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

У Комсомольську-на-Амурі оголошено екстрене попередження про різкий підйом води (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: