fbpx
Політика

РФ вважає Україну своїм стратегічним партнером – Сергій Шойгу

  Росія вважає Україну своїм стратегічним партнером і, виходячи з цього, будує двосторонні відносини по лінії міністерств оборони наших країн, заявив у середу глава Міноборони РФ, генерал армії Сергій Шойгу.

"Ми завжди вважали і продовжуємо вважати Україну своїм найважливішим стратегічним партнером, і саме на цій основі вибудовуємо відносини по лінії наших відомств", – сказав він на шостому засіданні підкомітету з питань безпеки російсько – української міждержавної комісії в Москві.

За словами С. Шойгу, найбільша увага у взаємодії російського і українського оборонних відомств приділяється розвитку інтеграційних процесів між збройними силами обох країн, спільній оперативній та бойовій підготовці, вдосконаленню військового та військово-технічного співробітництва, а також кооперації у сфері оборонної промисловості.

Читайте також:  Хто шеф рпц кіріл (гундяєв) чи олігарх  костянтин малофєєв та чому папа не бачить "сатанізму" в московській церкві?

"Крім того, працюємо над проблемою забезпечення життєдіяльності Чорноморського флоту РФ в Україні. Переконаний, що спільними зусиллями ми зможемо подолати наявні труднощі, складнощі, яких як завжди не мало, як і в будь-який інший сфері діяльності", – зазначив С. Шойгу.

Він висловив задоволення результатами попередніх засідань профільних підкомісій щодо співробітництва між збройними силами РФ і України, яке пройшло 6 березня 2013 року в Києві, а також з військово-технічного співробітництва, що відбулося 7 червня поточного року також у Києві.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Міністр оборони України Павло Лебедєв подякував російській стороні за гостинність, відзначивши, що перед двома країнами стоять багато в чому схожі завдання з реформування і розвитку збройних сил.

"Хочу також подякувати вам за вирішення ряду організаційних проблем, висловлених на нашій зустрічі в Севастополі 27 липня", – сказав П. Лебедєв, пояснивши, що це стосується в першу чергу зняття ряду перешкод у сфері військово-технічного співробітництва.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: