fbpx
Політика

Перевибори відбудуться у грудні – Партія регіонів

Лідери парламентських фракцій домовилися про те, що повторні вибори в проблемних округах пройдуть в грудні. Про це журналістам повідомив Олександр Єфремов, лідер фракції Партії регіонів.

«Вчора ввечері після засідання Ради відбулося засідання лідерів фракцій. Ми принципово поговорили і визначилися, що вибори в проблемних округах пройдуть у грудні, але дату ще не визначили, ще конкретно не погодили», – зазначив Єфремов.

Лідер Партії регіонів додав також, що лідери парламентських фракцій вже домовилися провести додаткові консультації для підготовки фінальної версії тексту документа, за який вони і будуть голосувати: «Я не виключаю, що голосування з перевиборів може бути навіть на цьому тижні» .

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

При цьому Олександр Єфремов підкреслив, що під час консультацій не обговорювалося питання щодо проведення виборів міськради і мера в Києві.

На думку регіонала, зараз немає законних підстав для проведення таких виборів. Тим більше, нагадує Єфремов, з цього питання вже є рішення Конституційного суду України: «Це означає, що нам потрібно буде проводити вибори зараз або в 2015 році, такої необхідності немає».

Нагадаємо, що парламентські вибори в Україні відбулися 28 жовтня 2012 року. Однак до Верховної Ради України пройшли лише 445 народних депутатів. Вже 5 листопада представники ЦВК визнали неможливим встановити достовірні результати голосування на виборах народних депутатів до Верховної Ради 7-го скликання на округах № 94, 194, 132, 223 і 197. Таке рішення було ухвалене у зв’язку з численними порушеннями, які були допущені при голосуванні та підрахунку голосів. У цих округах і повинні відбутися перевибори до Верховної Ради. Варто відзначити, що в результаті питання щодо перевиборів у 5-ти округах вже затягнулося на півроку.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: