Пан Гі Мун: «Про операції в Сирії без санкції Ради безпеки ООН не може бути й мови»

Генеральний секретар Всесвітньої організації Пан Гі Мун заявив на брифінгу в Нью – Йорку, що про військову операцію в Сирії без відповідного рішення Радбезу ООН не може бути й мови.

За словами голови ООН, зараз поки не можна навіть напевно говорити про те, що в Сирії мала місце хімічна атака, а потім особливо підкреслив, що робота експертів ООН у цій країні не закінчена і вони днями повернутися туди щоб ​​провести ще кілька перевірок в районах, в яких імовірно використовувалися заборонені речовини.

"Будь-який курс дій у майбутньому залежно від наукового аналізу має бути розглянутий Радою Безпеки щодо прийняття будь-яких дій. Все має бути зроблено в рамках Статуту ООН. Наш мандат на розслідування будь-якого застосування хімічної зброї залишається незмінним, і коли ми будемо готові, ми знову направимо нашу місію в Сирію для підготовки остаточного звіту", – заявив генсек ООН.

Related Post

Пан Гі Мун закликав світову спільноту до пошуків не військового, а політичного рішення конфлікту в Сирії. На думку генсека, країни – члени ООН повинні не влаштовувати каральні операції, а попереджати будь-яке використання хімзброї в Сирії.

Пан Гі Мун: «Про операції в Сирії без санкції Ради безпеки ООН не може бути й мови» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Leave a Comment