fbpx
Політика

МЕРТ узагальнить аналіз всіх угод, діючих в Митному союзі – доручення Азарова

  Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі ( МЕРТ) узагальнити аналіз всіх угод, діючих в Митному союзі, і подати на розгляд уряду проекти рішень про приєднання до тих угод, які б могли зняти протиріччя у двосторонніх торговельних економічних відносинах . 

Відповідне доручення прем’єр віддав, відкриваючи засідання уряду в Києві в середу.

"Ці пропозиції мають стати планом гармонізації торговельного режиму між Україною і Євразійським економічним союзом, який ми будемо поетапно розглядати буквально на кожному засіданні уряду. Результатом розгляду повинні стати директиви для подальших переговорів з нашими партнерами в ЄврАзЕС", – заявив М. Азаров.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Прем’єр підкреслив, що представник України при Євразійській економічній комісії Віктор Суслов повинен постійно і ретельно відстежувати графік вступу в силу технічних регламентів та інших норм, які поетапно впроваджує Митний союз.

М. Азаров зазначив, що МЕРТ, Міністерству закордонних справ і Міністерству юстиції варто своєчасно розробляти і подавати на затвердження уряду проекти необхідних нормативних актів з метою гармонізації технічних регламентів та митних норм.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

"У 2014 році вступає в силу три технічні регламенти МС щодо залізничного транспорту. Якщо вчасно не підготуватися, це може значно ускладнити підтвердження відповідності рухомого складу, виробленого в Україні вимогам МС. Тому вже зараз МЕРТ спільно з Міністерством інфраструктури повинні працювати над цим питанням", – підкреслив прем’єр -міністр.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: