fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Кваснєвський і Кокс приїхали до Тимошенко

  Спостерігачі від Європейського парламенту (ЄП) екс -президент Польщі Александр Кваснєвський та колишній президент ЄП Пет Кокс в середу приїхали до центральної клінічної лікарні № 5 "Укрзалізниці" ( Харків), де проходить курс лікування екс -прем’єр Юлія Тимошенко.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс- Україна", кортеж з мікроавтобусом, в якому їхали П. Кокс і А. Кваснєвський, в’їхав на територію лікарні в супроводі машин ДАІ о 9:29.

На дорозі, що веде до лікарні, кілька постів ДПС.

Як повідомлялося, черговий візит місії в Україну розпочався 2 вересня. У понеділок А. Кваснєвський та П. Кокс зустрілися з лідерами парламентських фракцій "Батьківщина" Арсенієм Яценюком і "Удар" Віталієм Кличком. У вівторок спостерігачі від ЄП зустрілися з президентом України Віктором Януковичем, прем’єр -міністром Миколою Азаровим, а також були присутні на відкритті третьої сесії Верховної Ради.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Швидше за все, нинішній візит місії ЄП в Україну стане останнім перед звітом про її роботу, який запланований на 30 вересня.

П. Кокс і А. Кваснєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту за судовими процесами над екс -прем’єром України Юлією Тимошенко і почали роботу 11 червня 2012 року. Відповідні домовленості були досягнуті між прем’єр -міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Пізніше їх мандат був розширений: крім справ Ю. Тимошенко, вони також спостерігали за справами екс -міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і колишнього тимчасово виконуючого обов’язки міністра оборони Валерія Іващенка.

18 квітня доповідь місії обговорювалася в Страсбурзі в рамках засідання Конференції президентів Європейського парламенту. Як повідомив президент ЄП Мартін Шульц, за підсумками дискусії було прийнято рішення про продовження місії до вересня цього року.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: