fbpx
Без категорії

Велогонщики і лікар команди “Русвело” дискваліфіковані

Рішенням антидопінгової комісії організації «Рух за чистий спорт» російський велогонщик Валерій Кайков дискваліфікований на два роки за вживання заборонених препаратів, повідомив генеральний менеджер «Русвело» Ренат Хамідулін. Зокрема, в крові Кайкова виявлений «модулятор метаболічних процесів GW1516».

Тестування на допінг проводилося вибірково, поза змаганнями, підкреслив Хамідулін. Проба на допінг, узята у велогонщика 17 березня, виявилася позитивною.

Серед досягнень Валерія Кайкова – золота медаль у командній гонці переслідування на чемпіонаті Європи з велотреку, який проходив у Литві торік. На тій же першості велогонщик зайняв друге місце в медісоні.

За інформацією, наданою організацією «Рух за чистий спорт», крім Кайкова були дискваліфіковані велогонщики «Русвело» Андрій Соломенніков, Роман Майкін та Артем Овечкін. Щоправда, їх термін покарання не настільки тривалий – всього півроку. Крім того, відсторонений від роботи і звільнений з команди лікар «Русвело» Сергій Ляхов. Протягом двох років він не зможе займатися професійною діяльністю.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: