fbpx
Політика

Європейська партія і українська судова система поставили хрест на праві народу керувати країною – Медведчук

Європейська партія і українська судова система поставили хрест на праві народу керувати країною. Таку думку в блозі висловив Віктор Медведчук, лідер громадського руху «Український вибір».

За його словами, офіційний Київ ще не встиг підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом, а вже в наявності перші «досягнення» держави на шляху до європейських цінностей. Зокрема, до окружного суду міста Києва Європейська партія України направила позов, в якому назвала дії з підготовки проведення референдуму щодо вступу країни до Митного союзу протизаконними і такими, що «порушують інтереси позивача у публічно-правовій сфері з подальшої інтеграції української держави в ЄС». 

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Більше того, зазначає Медведчук, окружний суд Києва вже прийняв і відповідну постанову: «народовладдя в Україні – поза законом».

«Європейська партія і українська судова система поставили хрест на праві народу управляти країною», – заявив політик.

Можливо, зараз в Україні ще є оптимісти, які вважають, що після вступу України до зони вільної торгівлі та підписання Угоди про асоціацію з ЄС у країні демократії стане більше, однак багато фактів говорять про зворотне.

За словами Медведчука, показовим є і те, що в Євросоюзі чомусь не вважають, що такі дії українських політиків дискредитують поняття «європейських цінностей». Єврокомісари, які останнім часом дуже чутливі до будь-яких подій, що мають відношення до листопадового Вільнюського саміту, зараз чомусь мовчать.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

За його словами, в Україні однобоке «торжество демократії» вже давно позбавило народ права на власну думку.

«Хочу нагадати численним "єврохолопам", які намагаються рішенням окружного суду Києва скасувати народовладдя, що воля народу не може суперечити законам», – підсумував Віктор Медведчук.

За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: