fbpx
Політика

Ханс Блікс про ситуацію в Сирії: «Штати готові повторити іракський сценарій»

Ханс Блікс, один з найавторитетніших і принципових дипломатів, голова комісії, яка свого часу шукала і так і не знайшла зброю масового ураження в Іраку, висловив свою точку зору на ситуацію в Сирії.

За його словами, в Сирії готовий повторитися іракський сценарій. Ханс Блікс є помітною особистістю, це він написав правдиву доповідь, що в Іраку немає зброї масового ураження, і ця доповідь, що посварила його з командою Джорджа Буша- молодшого, коштувала йому кар’єри в ООН.

Швед нагадав, що в 2003 році тодішній держсекретар США Пауелл також стверджував, що їх розвідка має незаперечні докази того, що Саддам Хуссейн має хімічну зброю. Це був привід для вторгнення до Іраку, його лідер був повішений, а в країні тепер на довгі роки запанував хаос.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Блікс здивований тим, що через десять років адміністрація США намагається згодувати щось схоже світу ще раз.

"Коли пан Пауелл виступав на тому знаменитому засіданні Радбезу, він посилався на прослухані телефонні переговори, які були сфабриковані. Пан Керрі теж говорить про якісь перехоплені дзвінки. Можливо, вони реальні, але ми не можемо це оцінити. Вірити потрібно результатами експертизи", – говорить Ханс Блікс.

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

Про хімічну зброю і проведення експертиз Блікс знає все і впевнений, що можна встановити і виробника хімічної зброї, і того, хто його використовував. "Хоча ця відповідь мала б ефект вибуху бомби", – зазначив Блікс.

Ханс Блікс про ситуацію в Сирії: «Штати готові повторити іракський сценарій» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: