fbpx
Авто

Термін дії водійського посвідчення зменшено з 50 до 30 років

 В Україні змінили строк дії національного водійського посвідчення на право керування транспортними засобами. Повідомляється, що відповідне рішення щодо цього питання було прийнято Кабінетом Міністрів, а сам термін дії водійського посвідчення був зменшений з 50 до 30 років.

 Рішення уряду закріплено постановою № 627 від 12 червня 2013 року "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України". Окрім зменшення терміну дії водійського посвідчення, в документі йдеться про можливість здачі іспитів для отримання водійського посвідчення в центрах Державтоінспекції незалежно від реєстрації за місцем проживання або перебування.

 Особам, у яких водійські посвідчення були вилучені через керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, а також під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, документ може бути повернений лише після того, як буде пройдено позачерговий медогляд, а також здані теоретичний і практичний іспити.

 У постанові українського уряду також відзначені питання, які стосуються діяльності установ з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів.

За матеріалами: Інтерфакс – Україна  Фото : obozrevatel.com

Читайте також: