fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Свобода ЗМІ: Україна випередила тільки Білорусь і Азербайджан

Україна на сьогоднішній день не є регіональним лідером у сфері свободи ЗМІ серед держав Східного партнерства. За свободою ЗМІ Україні випереджає тільки Азербайджан і Білорусь.

Такі дані були отримані з перших результатів пілотного проекту з вивчення рівня свободи ЗМІ, який проходить в 6 -ти країнах Східного партнерства. Перші результати дослідження були презентовані у вівторок, повідомляє «Інтерфакс- Україна».

Відзначимо, що лідером в регіоні з позитивними тенденціями в напрямку свободи ЗМІ стала Грузія, на другому місці розташувалася Молдова, третє – у Вірменії, Україна посіла четверте місце, а передостаннє п’яте місце віддали Білорусі.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Координатор пілотного проекту від компанії «Інтерньюз – Україна» Наталія Сад заявила, що за результатами дослідження, українська держава за індексом свободи ЗМІ випередила тільки Азербайджан і Білорусь – держави з яскраво вираженими авторитарними тенденціями.

Крім того, програмний директор «Інтерньюз – Україна» Андрій Кулаков розповів про те, що для реалізації пілотного проекту буде заснована ціла мережа медійних організацій. Метою мережі медійних організацій буде відстеження ситуації зі свободою ЗМІ в державах Східного партнерства.

«Чим більше про біди, проблеми, больові точки у сфері свободи медіа в наших державах будуть знати західні експерти та інститути, тим більше вони зможуть створити так званий дипломатичний тиск на наше законодавче поле і уряд, щоб вирішити ці проблеми», – упевнений програмний директор «Інтерньюз – Україна».

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

Варто відзначити, що дослідження здійснюється в рамках проекту моніторингу рівня свободи ЗМІ, який проходить за фінансової підтримки Європейського союзу. Як заявив Андрій Кулаков, сам проект розрахований на 2 роки.

За матеріалами: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: