fbpx
Футбол

Приклад України та Росії: Чехія і Словаччина розглядають питання об’єднання своїх футбольних чемпіонатів

Про можливе об’єднання футбольних чемпіонатів Росії та України говорять давно і всерйоз. Однак у Європі є ще 2 держави, футбольні чемпіонати яких незабаром можуть об’єднатися. Цими країнами є Чехія і Словаччина, які, як і Україна з Росією, в минулому були єдиною державою.

На сторінці оргкомітету Об’єднаного чемпіонату України і Росії в соціальній мережі Facebook повідомляється про візит делегації Оргкомітету до столиці Чехії Праги. На чолі делегації Прагу відвідав Валерій Газзаєв, а в ході зустрічей з керівниками чеського футболу обговорювався ряд питань, зокрема, і перспективи інтеграційних процесів у європейському футболі.

Повідомляється, що ідея об’єднання чеського і словацького чемпіонатів навіть отримала попереднє схвалення Європейського футбольного союзу, а наступного року в Чехії та Словаччині буде проведений експеримент: 4 провідних футбольних клуби цих країн розіграють між собою Об’єднаний Кубок.

Валерій Газзаєв у ході зустрічі зі своїми чеськими колегами підкреслив, що в ході роботи зі створення об’єднаного чемпіонату Росії і України проводиться аналіз діяльності провідних європейських футбольних ліг, а їхній позитивний досвід планується використовувати в новій футбольній першості, якщо, звичайно, вона отримає право на життя. У Празі обговорювалося також питання економічної ситуації в європейському футболі, зокрема, принцип фінансового fair play, що вводиться УЄФА.

На думку учасників зустрічі, об’єднання футбольних чемпіонатів збільшить маркетингову привабливість, а також буде здатне забезпечити фінансову стабільність клубів у сучасних економічних умовах.

Нагадаємо, що Чехословаччина розділилася на Чехію і Словаччину в січні 1993 року. З тих пір кожна з країн проводить свої національні чемпіонати, а ідея об’єднати футбольні першості Чехії та Словаччини обговорюється ще з 2010 року.

За матеріалами: facebook.com

Читайте також: