fbpx
Новини світу

Постачання молдавських вин в РФ можуть припинитися – Онищенко

  У російської санітарної служби є питання до якості вина, яке надходить з Молдавії.

"Ми не виключаємо повернення до ситуації 2006 року (коли був повністю закритий доступ молдавської виноробної продукції на російський ринок – ІФ)", – сказав "Інтерфаксу" у вівторок керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"При ускладненні ситуації російська сторона залишає за собою право в односторонньому порядку вжити адекватних заходів, щоб запобігти завезенню до Росії недоброякісної алкогольної продукції", – заявив він.

Читайте також:  У Німеччині зарізали двох українців, підозрюваний – громадянин росії

"Попередження, які висловлювалися російською стороною щодо якості молдавської продукції, матеріалізувалися у вигляді забракування минулого тижня чотирьох партій молдавської алкогольної продукції загальним обсягом понад 28 тис. літрів", – повідомив глава Росспоживнагляду.

"В основі наших побоювань лежить невирішеність системних проблем, пов’язаних з відтворенням в Молдові національної системи контролю за якістю та безпекою виноробної продукції", – заявив Онищенко.

"Ускладнюючим моментом є й те, що компетентні державні органи Молдови ухиляються від обговорення з російською стороною даного питання. Наші закиди адресовані міністерству сільського господарства Молдови", – сказав він.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

За словами Г. Онищенка, у 2013 році в Росію з Молдови надійшло 3844 партії алкогольної продукції обсягом понад 24 млн літрів.

У 2006 році Росія заборонила постачання вина з Молдови, посилаючись на проблеми з якістю. Десятки молдавських виробників пройшли процедуру допуску та відновили поставки в РФ.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: