fbpx
Економіка

Мінфін РФ пропонує скоротити кількість управлінь Міноборони та переглянути укази Сердюкова

 У доповіді російського міністерства фінансів про оптимізацію бюджету на 2014-2016 рр.. пропонується частково закрити або об’єднати деякі управління Міноборони. Це дозволить зменшити витрати на утримання апарату на 10 % і визволить 1,2 мільярда рублів.

 У документі Мінфіну наголошується, що структура Міноборони «свідчить про серйозне неблагополуччя в адміністрації військового відомства». Близько 30 управлінь і підрозділів дублюють самі себе, стверджують автори доповіді. Наприклад, управління культури Міноборони, створене в 2013 році, виконує ті ж функції, що і управління по роботі з особовим складом. Те ж саме відбувається і в тандемі «правовий департамент – судово – правовий департамент» – чим різняться функції цих підрозділів, залишається неясним.

 Окрім скорочення і об’єднання управлінь, Мінфін пропонує переглянути спірні укази про грошові виплати, прийняті екс-міністром Анатолієм Сердюковим. Наприклад, якщо скасувати указ про щомісячні виплати членам Російської академії ракетних і артилерійських наук, можна заощадити 69 000 000 рублів бюджетних коштів.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: