fbpx
Політика

Азаров: Кабмін розгляне проект Угоди про асоціацію з ЄС 18 вересня

 Кабінет Міністрів України має намір на своєму засіданні 18 вересня розглянути проект Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Після цього почнуться внутрішньодержавні процедури, необхідні для підписання документа. Про це заявив прем’єр-міністр України Микола Азаров у ході зустрічі із співголовами моніторингової місії Європарламенту Олександром Кваснєвським і Петом Коксом, повідомляє прес-служба уряду.

 Оскільки текст угоди був опублікований у відкритих джерелах, громадськість мала можливість висловитися щодо цього і внести свої поправки і пропозиції. Думку громадськості, експертів і представників різних політичних сил в проекті угоди, який буде винесено на розгляд Кабміну через два тижні, враховано, – повідомив Микола Азаров. Також голова уряду додав, що на це засідання буде запрошений голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 У той же час Олександр Кваснєвський впевнений, що і Україна, і ЄС отримають вигоду від асоціації і зони вільної торгівлі.

 «Я абсолютно переконаний, що Угода про асоціацію та зону вільної торгівлі буде допомагати і вам, і нам, і ми будемо мати хорошу базу для розвитку добросусідських дружніх відносин з Росією», – зазначив він.

Читайте також: