fbpx
Новини світу

Дмитро Панкін може повернутися в Міністерство фінансів РФ

  Екс -глава Федеральної служби з фінансових ринків (ФСФР) Дмитро Панкін може повернутися до Мінфіну, повідомили агентству "Інтерфакс -АФІ" джерела у відомствах фінансово-економічного блоку і на фінансовому ринку.

"Так, розмови про його повернення є", – сказав один зі співрозмовників агентства. Цю інформацію підтвердило і джерело на фінансовому ринку.

Раніше джерела "Інтерфаксу" говорили, що Д. Панкін може стати представником РФ у Світовому банку. Однак, за даними знайомого з ситуацією джерела, від такої пропозиції Д. Панкін в підсумку відмовився.

За словами одного з джерел, поки не зрозуміло, яку саме позицію може зайняти Д. Панкін.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

У той же час він зауважив, що є також розмови про те, що наступним шерпом в G20 може стати заступник міністра фінансів РФ Сергій Сторчак. Проте зазвичай статус шерпи суміщають з поточною професійною діяльністю. Так, поточний шерпа в G20 Ксенія Юдаєва, яка була призначена на цю посаду в серпні 2012 року, очолює експертне управління президента РФ, до неї, з лютого до серпня 2012 року, російським шерпою в "двадцятці" був Станіслав Воскресенський, який одночасно був заступником міністра економічного розвитку РФ.

До свого відходу у ФСФР, з січня 2008 року до квітня 2011 року, Д.Панкін обіймав посаду заступника міністра фінансів РФ замість С.Сторчака, який перебував у відпустці після його затримання 15 листопада 2007 року. У Мінфін Д. Панкін прийшов у червні 2004 року на посаду заступника директора департаменту міжнародних фінансових відносин, державного боргу і державних фінансових активів. У 2005 році він очолив цей департамент.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

У квітні 2011 року Д. Панкін став главою ФСФР, до цього в березні 2011 року С. Сторчак після тривалої відпустки повернувся в Мінфін у ранзі заступника міністра.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: