fbpx
Футбол

Валерій Газзаєв: Національні квоти у єврокубках для України і Росії залишаться колишніми

Цікаву заяву зробив керівник оргкомітету Об’єднаного чемпіонату України і Росії Валерій Газзаєв. Нагадаємо, що одним з головних проблемних питань об’єднання футбольних чемпіонатів двох країн було питання кількості команд, які представлятимуть Україну і Росію в єврокубках.

ЗМІ, з посиланням на «Спорт- Експрес», наводять слова Валерія Газзаєва, який заявив, що « національні квоти для участі в єврокубкових турнірах залишаються колишніми». Тобто, згідно з рейтингом, обидві країни в єврокубках представлятимуть по шість футбольних клубів. Крім того, як підкреслив Валерій Газзаєв, «на міжнародній арені команди будуть продовжувати виступати під своїми державними прапорами, в дні перемог звучатимуть національні гімни».

Якщо варіант, озвучений Валерієм Газзаєвим, дійсно буде можливий, то, виходить, що в елітному дивізіоні Об’єднаного футбольного чемпіонату України і Росії будуть грати відразу дванадцять учасників єврокубкових турнірів. Валерій Газзаєв підкреслив, що необхідне «масштабне обговорення нашої пропозиції з федераціями Росії та України, а також з УЄФА. Можливо, у процесі обговорення ми отримаємо інші рекомендації, але поки розглядаємо таку модель».

Цікаво, чи дасть УЄФА добро на проведення Об’єднаного чемпіонату взагалі, а при такому варіанті участі команд у єврокубках, зокрема. Валерій Газзаєв вважає, що така пропозиція «повністю відповідає стратегії УЄФА», а пропонована модель Об’єднаного чемпіонату «спрямована на розвиток професійного футболу».

За матеріалами: tribuna.com

Читайте також: