fbpx
Право

Верховна Рада відправила на доопрацювання законопроект про збільшення мита на імпортну продукцію

Законопроект № 2105а «Про внесення змін до Митного тарифу України, затвердженого Законом України "Про Митний тариф України"» відправлений на доопрацювання. Таке рішення прийняли народні депутати в ході ранкового пленарного засідання Верховної Ради 3 вересня. За відповідне рішення проголосували 258 народних обранців при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Законопроектом передбачається зменшення пільгових ставок ввізного мита на деяку імпортну продукцію: готові або консервовані продукти (ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні) – з 20 до 15 %; приготовлені або консервовані фрукти, горіхи та інші їстівні частини рослин без додавання спирту і цукру – з 15 до 10 %; моторні транспортні засоби, обладнані для тимчасового проживання людей – з 6 до 5 %; нові легкові автомобілі з робочим об’ємом циліндрів двигуна понад 3000 куб. см – з 6 до 5 %; човни, катери моторні та морські – з 8 до 7,5 %.

У пояснювальній записці до законопроекту йдеться, що майже на 90 % підкатегорій митного тарифу України встановлено однаковий рівень повної і пільгової ставки ввізного мита. Враховуючи це, у імпортерів пропадає інтерес до декларування відомостей про країну походження товарів. Тому проектом передбачено збільшення вдвічі повних ставок ввізного мита на підкатегорії митного тарифу України.

За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: