fbpx
Економіка

У 2013 році українці придбали на 25% більше сільгосптехніки – Мінагрополітики

 З початку 2013 року, українські аграрії придбали приблизно 12 тисяч одиниць сільськогосподарської техніки. Це приблизно на 25% більше, ніж у 2012 році за аналогічний період. Про це розповів Микола Присяжнюк, міністр аграрної політики і промисловості України.

 «На сьогодні в Україні триває активна робота з оновлення парку сільськогосподарської техніки. Адже осінньо-польові роботи – в активній фазі», – зазначив міністр.

 Крім того, додав Микола Присяжнюк, в Україні очікується високий урожай, і потрібно максимально уникнути будь-яких втрат під час збирання.

 Зокрема, за словами Миколи Присяжнюка, українські аграрії в 2013 році придбали 2,3 тисячі тракторів, близько 1,3 тисячі одиниць грунтообробної техніки, приблизно 900 одиниць посівної техніки, а також 512 зернозбиральних комбайнів тощо.

 Голова аграрного відомства України також повідомив, що майже половина придбаної в 2013 році сільськогосподарської техніки – вітчизняного виробництва. Міністр запевнив, що надалі цей показник буде тільки рости.

 «Адже зараз на українських підприємствах з виробництва сільгосптехніки реалізуються спільні з іноземними виробниками інвестиційні проекти», – заявив міністр аграрної політики і промисловості.

 Микола Присяжнюк нагадав про те, що для стимулювання українських аграріїв на покупку техніки в країні діють спеціальні лізингові програми. Зокрема, у «Програмі активізації економіки України» на лізингові сільгосппрограмми передбачено 1,3 мільярда гривень для придбання 4 тисяч одиниць техніки українського виробництва.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: