У Франції кажуть, що в Сирії урядові війська застосували хімічну зброю. Башар Асад це заперечує

У Сирії застосовувалася хімічна зброя – такі дані має  у розпорядженні французька розвідка. Про це сьогодні ввечері пишуть у ЗМІ. Згідно з повідомленнями, урядові війська застосували хімічну зброю 21 серпня під Дамаском, причому у великому масштабі.

Розвідслужби заявляють, що ситуація з застосуванням хімічної зброї може повторитися і в майбутньому. Також повідомляється, що французьким урядом була опублікована доповідь, в якій  йдеться про масове застосування хімічної зброї, що спричинило за собою загибель понад 250 людей.

Сирійський лідер Башар Асад застосування урядовими військами хімічної зброї заперечує, кажучи про те, що такі звинувачення є безпідставними. Агентство Reuters наводить витримки з інтерв’ю Башара Асада виданню Figaro, в якому йдеться, що звинувачення, що пролунали в застосуванні хімічної зброї не були підкріплені доказами.

Related Post

«Будь-хто, хто надає фінансову чи військову підтримку терористам – ворог народу Сирії. Якщо політика Франції ворожа до сирійського народу, то ця держава буде йому ворогом», – наводять сьогодні ввечері ЗМІ слова Башара Асада.

За матеріалами: Інтерфакс – Україна, korrespondent.net

Leave a Comment