fbpx
Новини світу

Удар по Сирії. Мадуро закликає Обаму відмовитися від військового втручання в сирійський конфлікт

  Президент Венесуели Ніколас Мадуро відправив лист своєму американському колезі Бараку Обамі, щоб спробувати переконати його відмовитися від військового втручання в сирійський конфлікт.

"Я дуже сподіваюся, що ви зупините траурний барабанний дріб, який передвіщає війну в Сирії", – йдеться, зокрема, у листі венесуельського лідера.

У ньому він наполегливо закликає Б.Обаму "зупинити машину війни, яка вже запущена" .

На думку Н.Мадуро, американський президент, у разі прийняття рішення про нанесення удару по сирійській території, повторить сценарії дій США в Іраку, Афганістані та Лівії.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

"У черговий раз злочинна, аморальна війна пояснюється тим, що нібито так треба, і крапка" , – наголошується в тексті листа.

Крім того, Н.Мадуро вважає, що військова операція західних країн у Сирії може сприяти приходу до влади членів угруповання "Аль – Каїда".

Б.Обама в минулу суботу прийняв рішення про обмежену за часом і масштабами військову операцію проти Сирії, погодивши його з конгресом. Слухання з цього питання почнуться в конгресі після 9 вересня, коли конгресмени завершать літні канікули.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Разом з тим, як сказали журналістам джерела з президентській адміністрації, ймовірно, Б.Обама віддасть наказ про нанесення удару по Сирії навіть у тому випадку, якщо конгрес проголосує проти військової акції.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: