fbpx
Політика

Спікер Держдуми: Політв’язнів у Росії немає

 Сьогодні, 2 вересня, коли російські учні вирушили в школи, перші особи держави нанесли візити до навчальних закладів країни. Президент Росії Володимир Путін побував у школі в Кургані, а прем’єр-міністр Дмитро Медведєв відвідав школу у Володимирі.

 Голова нижньої палати парламенту Сергій Наришкін, своєю чергою, приїхав, щоб привітати учнів з Днем знань у Дмитрівській гімназії "Логос". Він взяв участь у святковій лінійці, а потім поспілкувався зі старшокласниками.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Один з учнів 11- го класу задав Сергію Наришкіну компрометуюче запитання про існування в Росії політичних ув’язнених. "У Росії немає політв’язнів, в Росії є громадяни, які засуджені за ті чи інші кримінальні злочини", – відповів спікер, додавши, що деякі з засуджених за кримінальні злочини хочуть вважати себе політичними в’язнями, але насправді – це "виключно особи, які засуджені за ті чи інші економічні чи інші злочини". "У нашому Кримінальному кодексі немає статті про політичні злочинців", – підкреслив голова нижньої палати парламенту.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: