fbpx
Право

Міноборони України буде виконувати функції захисту населення під час надзвичайних ситуацій

 Президент України Віктор Янукович вніс зміни до положення про Міністерство оборони України, якими поклав на Міноборону функції захисту населення при надзвичайних ситуаціях.

 Так, згідно з оприлюдненим на сайті голови держави в понеділок указом, крім іншого, до переліку основних завдань Міноборони входить "забезпечення формування державної політики у сфері цивільного захисту, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та запобігання їх виникнення, ліквідації надзвичайних ситуацій, рятувальної справи, гасіння пожеж, пожежної та техногенної безпеки, діяльності аварійно-рятувальних служб, профілактики травматизму невиробничого характеру, а також гідрометеорологічної діяльності".

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Також Міноборони тепер здійснює нормативно – правове регулювання порядку організації та здійснення державного нагляду (контролю) за дотриманням та виконанням вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту, дозвільно-реєстраційної діяльності, оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення, за діяльністю аварійно-рятувальних служб, а також нормативно – правового регулювання порядку та умов застосування запобіжних заходів.

 У зв’язку з цим, положення про Міноборони доповнено пунктами, за якими міністерство повністю спрямовує і координує діяльність Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Як повідомлялося, 24 грудня 2012 В.Янукович своїми указами створив Держслужбу з надзвичайних ситуацій на базі МНС і Держінспекції техногенної безпеки.

 Пізніше голова держави заявив, що новостворена Державна служба з надзвичайних ситуацій введена до складу Міністерства оборони України і підпорядкована військовому відомству.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: