Розгляд у парламенті питання затримки українських товарів на українсько-російському кордоні є недоцільним – Єфремов

  Керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вважає недоцільним розглядати в парламенті питання затримки українських товарів на українсько-російському кордоні.

"Як мені бачиться, не зовсім доцільно розглядати в п’ятницю в парламенті ситуацію, яка виникла з нашими товарами в бік Російської Федерації" – заявив О. Єфремов в ході засідання погоджувальної ради керівників фракції та комітетів Верховної Ради в понеділок у Києві.

За його словами, для вирішення даного питання" треба використовувати інші майданчики" .

О. Єфремов вважає, що якщо дане питання буде розглядатися у Верховній Раді, то це лише "загострить ситуацію".

"Якщо ми хочемо вирішити, то я думаю, у нас не використані ще до кінця всі інші майданчики, зокрема, уряд, який веде переговори в цьому напрямку", – підкреслив глава фракції.

Він зазначив, що з цієї ситуації потрібні «не безвідповідальні заяви, а конкретна робота фахівців".

Як повідомлялося, Міндоходів України і Федеральна митна служба РФ в ході переговорів 19 серпня домовилися, що додаткові процедури таможконтролю щодо українських товарів не застосовуються, товари українських підприємств перетинають російську митницю в штатному режимі.

Related Post

За інформацією прес-служби Міндоходів, досягнута принципова домовленість про те, що "головним ключовим інструментарієм для врегулювання і недопущення подібних ситуацій надалі стане активізація обміну інформацією між митними органами двох країн, проведення двосторонніх консультацій, вироблення спільних підходів, особливо в тих моментах, коли зачіпаються інтереси українських і російських компаній" .

Раніше прес -служба Федерації роботодавців України повідомила, що Федеральна митна служба РФ з 14 серпня 2013 року включила до переліку "ризикових" всіх без винятку українських імпортерів, що фактично на невизначений час блокувало поставку товарів з України.

В уряді РФ заявили, що рішення про зупинку імпорту з України приймалося митслужбою, на рівні Кабінету міністрів ніяких рішень не було.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов 16 серпня повідомив про підготовку чіткого плану дій щодо проблеми з українськими товарами на російській митниці.

У Світовій організації торгівлі повідомили, що організації нічого не відомо про торгову суперечку між Україною і РФ. Київ не просив допомогу у врегулюванні конфлікту.

Джерело: Інтерфакс – Україна  

Leave a Comment