fbpx
Політика

Підписання Угоди про асоціацію погубить українське машинобудування – регіонал

Народний депутат від Партії регіонів В’ячеслав Богуслаєв вважає, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом згубно позначиться на вітчизняному машинобудуванні. За його словами, цей договір нівелює стандарти, що діють в Україні та Росії. Як приклад В’ячеслав Богуслаєв навів ситуацію з авіаційного двигунобудування.

«Наш робочий матеріал – це Д26 або Д132. Вони відрізняються від таких же матеріалів, що використовуються в Європі, однієї сотою відсотка вмісту танталу або однієї десятої відсотка ренію – рідкоземельних матеріалів, що додають жароміцність сталі. Тепер, коли ми доходимо до технічного регулювання та подаємо заявку на отримання сертифіката для двигуна за європейськими нормами, нам кажуть: ваш двигун зроблений з матеріалу, який не відповідає європейським нормам. Все, кінець!», – обурено констатував політик.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Згубний вплив підписання Угоди про асоціацію може надати і на металургійну галузь. На думку регіонала, інститути, наукові центри, вся металургія, яка десятиліттями створювалася і нарощувалася непосильною працею українців, підуть коту під хвіст. А машинобудівні заводи України перестануть виробляти власну продукцію і будуть працювати тільки на Євросоюз, займаючись лише ремонтом. І це в кращому випадку.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Така перспектива дуже лякає нардепа, а тому він категорично виступає проти підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.

За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: